fbpx

10 tips om snel 5 kilo te verliezen in een week

door | Motivatie, Blog

pexels andres ayrton 6550872

Snel afvallen……
Heb jij je vaak afgevraagd?
Hoe val je snel af ?

of hoe val je 5 af in 1 week?
of hoe
val je zo snel mogelijk 10 kilo af?

10 tips om snel 5 kilo te verliezen in een week

Wil jij snel afvallen? Heb je al van alles geprobeerd maar lukt het niet? Vraag jij je dagelijks af hoe je snel kilo’s kwijtraakt?

De lente is aangebroken. Met het warme weer in aantocht kan je binnenkort weer je zomerkleren erbij pakken. En dat betekent uiteraard ook je zwemkleding.. Dat is altijd even slikken na de winter. Past alles nog wel? Kan je zo in deze bikini naar het strand? Is jouw lichaam zomer klaar?

Waarschijnlijk kom je al snel tot de conclusie dat je wilt afvallen. De nodige winterkilo’s mogen er echt wel af. Of misschien ga je binnenkort trouwen  en pas je (nog) niet in je trouwjurk. Als het goed is trouw je maar een keer, dus je wilt er goed uitzien en de jurk moet passen.

Ik wil eerlijk met je zijn. Alles is mogelijk, zolang de wil er is. Het is dus mogelijk om op korte termijn snel af te vallen. Maar adviseer ik dit? NEE! Als jij op korte termijn je doel bereikt en 5 of 10 kilo bent afgevallen dan zal je hersenniveau snel weer terug bij af zijn. Het gevolg hiervan? Het bekende JOJO- effect. Ik kan je vertellen, dat wil je niet.

Benieuwd naar hoe dit nu precies werkt? Dit heeft alles te maken met de Hypothalamus. Een piepklein hersengebied, ter grootte van een pinda. Het is weliswaar klein in omvang maar heeft een enorme POWER.

De hypothalamus is van oorsprong het oudste hersengebied en de bewaker van onze eetpatronen. Een minder goed functionerende hypothalamus zorgt ervoor dat wij te weinig eten of juist gaan overeten. Door zijn taak in de aansturing van autonome (zelfstandige) zenuwstelsel reguleert hij namelijk de lichaamstemperatuur, ademhaling, hartslag, honger- en dorstgevoel, het dag- en nachtritme en onze voortplanting. Snel aankomen of afvallen ziet de hypothalamus mogelijk als een verstoring.

Nu je weet hoe het werkt, kan ik de tips met je delen. Maar weet dus wel: snel afvallen is geen slim idee! Het brengt de nodige consequenties met zich mee, zoals snel weer aankomen. Wil je liever kijken naar de opties om geleidelijk af te vallen, neem dan contact met mij op. Ik kan je hier goed mee begeleiden.

Ok de vraag is dus nu: Hoe snel en makkelijk afvallen?


De volgende 10 tips kunnen je helpen je eigen lijf in korte periode te transformeren om zo toch nog in de trouwjurk te passen of al snel je ideale summer body te behalen. 

✅Schrap alle sausjes uit eten, melk uit koffie en suiker uit je thee of koffie! Hierdoor kan je al 1 kilo per week verliezen. 

✅ Let op het aantal calorieën dat je binnenkrijgt op een dag. Eet niet meer dan 750 kcal per dag! ( 7000 kcal = 1 kilo). Als vrouw mag je max 2000 kcal per dag dus reken maar uit hoeveel je zal besparen! 

✅ Verdeel de 750 calorieën over 3 eetmomenten: ontbijt, middag en avond

✅ Voordat je gaat ontbijten, ga eerst een stuk joggen. Houdt het traag en ga niet meer dan 7 km per uur.. Daarbij is het belangrijk dat je het langer volhoudt dan 20 minuten want dan pas ga je vet gebruiken als brandstof. De eerste 20 minuten verbrand je suikers (koolhydraten). 

✅ Eet na joggen een handjevol amandelen. Na een half uur eet je een bakje kwark met banaan (voor energie) aangezien je moet werken en denkvermogen nodig hebt. 

✅ Voor de lunch om 12-13 uur kan je tonijn op waterbasis eten met heel veel groenten. 

✅ Eet om 17 uur:  veel groenten en gekookte eieren.

✅ Trek tussen de maaltijden door? Eet wortels (voor een verzadigd gevoel) en stukjes ananas ( door bromelaïne neem je minder vetten op) en door de koolhydraten( suikers) kan je normaal blijven denken zonder suf te worden en/of sombere gevoelens te ervaren

✅ Doe aan 5 minuten meditatie per dag om je mind te shiften zodat je niet continu aan eten denkt

✅ Drink minder koffie en drink veel water. Let op: niet meer dan 2 liter per dag. Dan is het weer gevaarlijk en spel je belangrijke mineralen weg die lichaam nodig heeft. 

Wil jij risico op het JOJO effect uitsluiten en ben je er klaar voor om je fysieke doelen te gaan behalen? Gun jij het jezelf om weer lekker in je vel te zitten? Dan is het tijd om nu eindelijk eens te gaan investeren in jezelf. Neem contact met mij op en we stellen samen een plan op. Je hoeft het niet alleen te doen, ik begeleid je stap voor stap. 

In mijn E-book succes = jezelf begrijpen staan nog meer interessante en vooral schokkende feiten over hersenen en je lichaam. Er zijn maar weinig coaches en therapeuten die ze informatie delen zodat ze jou langer kunnen binden.. 

Geschreven door: Indra
Indra St.jago

Indra St.jago

“Om vrouwen te helpen aan een vitaler, gezonder en krachtiger leven.
Samen duurzaam leefstijl te creëren en te behouden.”

 

Indra St.jago is een gepassioneerde Sport & welzijn coach die er voor de mens is! ” Mijn passie voor sport en ondernemen is op vroege leeftijd begonnen en actief vorm gegeven in 2003. De internetwereld stond nog in de kinderschoenen. Van fitnesstrainer, personal coach tot ondernemer. Diverse studies op gebied van Sport, welzijn en gedragscoaching.
Heart in motion PT is opgericht in 2015. De naam zegt veel… Hart in aktie! Hart in beweging! “

Bestel mijn E-Book

Succes = Jezelf begrijpen

 

Wil je meer tips over voeding? Check en Like dan zeker mijn Facebook pagina!

WordPress Lightbox

Pin It on Pinterest

Share This