fbpx

7 x de beste tussendoortjes

door | Voeding, Blog, Motivatie

Wat kun je nu goed eten tussendoor als je trek krijgt?’  Dat is een vraag die ik vaak krijg. Want als je net begint met sporten en je gaat bewust aan de slag met je voeding dan is het vaak even zoeken wat wel en niet kan. Het is dan ook belangrijk om de juiste snacks in huis te hebben anders verval je toch snel weer in je oude patronen.

Vandaar dat ik deze lijst heb samengesteld. Gezonde tussendoortjes om de honger te stillen en niet meteen weer de verkeerde keuze te maken. Zo is een tussendoor snack zo slecht nog niet.

 1. Amandelen
  Wie al eens bij mij een training heeft gevolgd, komt dit vast bekend voor. Een handje amandelen eten per dag. Waarom? Ze zitten boordevol onverzadigde vetten, vitaminen en mineralen en ze reguleren de bloedsuikerspiegel. Vanwege de eiwitten zijn amandelen een gezonde toevoeging aan je voedingspatroon. Maar ook andere noten zijn zijn goed voor je. Natuurlijk wel ongezouten noten kiezen.


 2. Fruit
  Fruit is uiteraard zeer geschikt als tussendoortje. Vanwege de vele vitamines maar ook helpt het een hongergevoel tegen te gaan. En nog belangrijker: fruit is gewoon super lekker! Wat is jouw favoriete stuk fruit?


 3. Bananen brood
  Heb je een aantal overrijpe bananen liggen? Maak een bananenbrood! Het is niet alleen snel gemaakt maar ook nog eens voedzaam. Het is een uitstekend alternatief voor normaal brood. Je kunt qua ingrediënten afwisselen zodat het elke keer net wat anders smaakt. Neem meteen een handje walnoten mee in dit recept en je hebt een echt superfood bananenbrood!


 4. Gekookt ei
  Vanwege de eiwitten, het ijzer, foliumzuur en vitamines is een gekookt eitje ook een uitstekende snack voor tussendoor. De eiwitten zorgen er tevens voor dat je snel een verzadigd gevoel hebt. Ook makkelijk om mee te nemen.


 5. Volkoren crackers of rijstwafels
  Een prima alternatief voor brood. Rijk aan vezels en weinig calorieën. Let natuurlijk wel op waarmee je het gaat beleggen want daardoor kan je het al gauw weer ongezond maken.


 6. Rauwkost met dip
  Komkommer, paprika of wortel is heerlijk met een vers gemaakte dip zoals hummus. Zo kom je ook nog is aan je dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente (ten minste 200 gram per dag). Ik kan een blog apart schrijven over de vele voordelen, dus dat bewaar ik voor een andere keer.


 7. Gedroogde vruchten
  Gedroogde vruchten zijn een goede snack of ter afwisseling van fruit. Denk aan cranberries, mango’s, bananen, pruimen of abrikozen. Boordevol mineralen en proteïnen. Eet het, uiteraard zoals het meeste eten, wel met mate! Door niet meer dan 100 gram per dag te eten krijgt je lichaam de voedingsbronnen die het nodig heeft en voorkom je een dip in de suikerspiegel.


Wist je dat ik trouwens ook werk met Week meals? Week Meals is een gepersonaliseerde platform waar je lekker normaal kan eten zonder diëten! Wil je meer weten?

WEEK MEALS

 

Geschreven door: Indra
Indra St.jago

Indra St.jago

“Om vrouwen te helpen aan een vitaler, gezonder en krachtiger leven.
Samen duurzaam leefstijl te creëren en te behouden.”

 

Indra St.jago is een gepassioneerde Sport & welzijn coach die er voor de mens is! ” Mijn passie voor sport en ondernemen is op vroege leeftijd begonnen en actief vorm gegeven in 2003. De internetwereld stond nog in de kinderschoenen. Van fitnesstrainer, personal coach tot ondernemer. Diverse studies op gebied van Sport, welzijn en gedragscoaching.
Heart in motion PT is opgericht in 2015. De naam zegt veel… Hart in aktie! Hart in beweging! “

Bestel mijn E-Book

Succes = Jezelf begrijpen

 

Wil je meer tips over voeding? Check en Like dan zeker mijn Facebook pagina!

WordPress Lightbox

Pin It on Pinterest

Share This