fbpx

Wat betekent orthomoleculaire voeding voor vrouwen vanaf 30+?

door | Blog, Voeding

Wat betekent orthomoleculaire voeding voor vrouwen vanaf 30+? 

Orthomoleculaire voeding is een manier van eten die zich richt op het optimaliseren van de inname van voedingsstoffen, zoals vitaminen, mineralen en antioxidanten. Het doel van deze manier van eten is om de algehele gezondheid en het welzijn te verbeteren door het lichaam te voorzien van de juiste voedingsstoffen die het nodig heeft om goed te functioneren. Voor vrouwen vanaf 30 jaar kan orthomoleculaire voeding een effectieve manier zijn om een ​​gezonde levensstijl te behouden en de veroudering van het lichaam te vertragen.

Een van de belangrijkste voordelen van orthomoleculaire voeding is dat het kan helpen bij het reguleren van hormonen. Hormonale onevenwichtigheden komen vaak voor bij vrouwen na de leeftijd van 30 jaar en kunnen leiden tot een breed scala aan gezondheidsproblemen, waaronder onregelmatige menstruatiecyclus, PMS, gewichtstoename en stemmingswisselingen. Door het eten van een dieet dat rijk is aan voedingsstoffen zoals magnesium, zink, vitamine D en omega-3 vetzuren, kunnen vrouwen hun hormonen in balans brengen en deze symptomen verminderen.

Een ander voordeel van orthomoleculaire voeding is dat het kan helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam. Ontstekingen zijn een natuurlijke reactie van het lichaam op letsel of infectie, maar wanneer ze chronisch worden, kunnen ze leiden tot ernstige gezondheidsproblemen, waaronder hartziekten, diabetes en kanker. Door voedingsmiddelen te eten die rijk zijn aan antioxidanten, zoals bessen, noten en groene bladgroenten, kunnen vrouwen ontstekingen verminderen en hun algehele gezondheid verbeteren.

Daarnaast kan orthomoleculaire voeding bijdragen aan het behoud van een gezond gewicht. Vrouwen hebben na de leeftijd van 30 jaar meer moeite om op gewicht te blijven, en dit kan leiden tot obesitas en de bijbehorende gezondheidsrisico’s. Door voedingsmiddelen te eten die rijk zijn aan vezels, zoals volkoren granen, bonen en groenten, kunnen vrouwen hun eetlust onder controle houden en hun gewicht beheersen.

Het eten van een orthomoleculair dieet kan ook de gezondheid van het hart verbeteren. Hartziekte is een van de belangrijkste doodsoorzaken bij vrouwen ouder dan 30 jaar, en het eten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan hart-gezonde voedingsstoffen zoals vezels, omega-3 vetzuren en magnesium kan het risico op hartziekten verminderen. Bovendien kan het vermijden van bewerkte voedingsmiddelen en suikerhoudende dranken, die beide bijdragen aan ontstekingen en obesitas, ook bijdragen aan een betere hartgezondheid.

Op het moment dat je besluit gezonder te willen leven, dan pakken we het aan in combinatie met Week Meals https://heartinmotionpt.nl/product/week-meals/

Week Meals is een app waarbij je niet hoeft na te denken wat je gaat eten omdat alle maaltijden zijn samengesteld! Je krijgt uiteraard eerst een Intake met Indra ( voedingscoach) aan de hand hiervan in combinatie met jouw doelen en wensen, een traject aangegaan van minstens 3 maanden. In dit traject heb je tweewekelijks gesprekken en wordt jouw gepersonaliseerde voeding voor jou ingepland! Ook kun je rekenen op informatie die wekelijks wordt gedeeld waar je echt versteld van staat! Het is bijna ongelofelijk hoe simpel het is om gezond te blijven of te worden. Het is alleen erg jammer dat deze informatie niet op scholen worden onderwezen omdat iedereen recht heeft op kennis om zichzelf gezonder te maken.

Zoals je zelf leest, heel veel voordelen om alleen maar je eetpatroon aan te passen! Ik snap dat de motivatie soms afneemt omdat je wordt overspoeld met informatie hedendaags. Ook ik, ga het niet mooier maken dan het is want wil je iets bereiken, dan zul je toch zelf ook actie moeten ondernemen.

Ik weet er alles van want geloof me, ik ben zelf ook een tijd in een donker plek geweest dat ik de bomen het bos niet meer zag! 2 volledig afgescheurde kniepezen, op bed lamlendig voelen en toch moest ik iets doen om mezelf weer te motiveren! Dus dacht ik, ik ga een opleiding doen orthomoleculaire voeding want sjah…. ik lig maar toch op bed. Ik kan je vertellen het is echt het beste wat ik heb kunnen doen want door het veranderen van mijn eetpatroon, had ik regie over mijn neurotransmitters, en mijn leven begon weer op te bloeien!

Ik had meer energie, werd positiever, maakte betere keuzes en draaide meer omzet:-) en dat allemaal vanuit mijn bedje zonder knietjes hahahaha 

Daarom wil ik jou ook motiveren en enthousiasmeren omdat ik een ervaringsdeskundige ben en weet wat je meemaakt check deze link, ik hoop dat het je motiveert om weer de motivatie op te pakken!

https://goedetengezondleven.nl/hoe-krijg-je-wel-doorzettingsvermogen-om-afvallen-vol-te-houden/

Ik hoop dat je veel leesplezier hebt gehad en mocht je vragen hebben, dan hoor ik dat graag!

Liefs,

Indra 🌹

 

Geschreven door: Indra
Indra St.jago

Indra St.jago

“Om vrouwen te helpen aan een vitaler, gezonder en krachtiger leven.
Samen duurzaam leefstijl te creëren en te behouden.”

 

Indra St.jago is een gepassioneerde Sport & welzijn coach die er voor de mens is! ” Mijn passie voor sport en ondernemen is op vroege leeftijd begonnen en actief vorm gegeven in 2003. De internetwereld stond nog in de kinderschoenen. Van fitnesstrainer, personal coach tot ondernemer. Diverse studies op gebied van Sport, welzijn en gedragscoaching.
Heart in motion PT is opgericht in 2015. De naam zegt veel… Hart in aktie! Hart in beweging! “

Bestel mijn E-Book

Succes = Jezelf begrijpen

 

Wil je meer tips over voeding? Check en Like dan zeker mijn Facebook pagina!

WordPress Lightbox

Pin It on Pinterest

Share This