fbpx

5 tips om meer te bewegen

door | Blog, Motivatie, Thuis sporten


Bewegen is van levensbelang. Dat weten we allemaal wel. Wil jij lang en gezond leven dan is voldoende bewegen cruciaal! Als je niet voldoende beweegt loop je risico op oa hart- en vaatziekten. Door meer te bewegen kun je beter slapen, krijg je meer spiermassa en minder lichaamsvet. Ook kan je beter omgaan met stressvolle situaties.

Door onze drukke levens ligt de prioriteit soms even heel ergens anders. Iedereen wil wel meer bewegen, maar het kan soms lastig zijn. Inmiddels zijn veel mensen gewend geraakt aan het thuiswerken. We stappen dus nog minder de deur uit. Voordat je het weet is de dag voorbij en heb je amper een stap buiten de deur gezet.

Met deze nieuwe levensstijl van thuis- en hybride werken is het zo ontzettend belangrijk om kleine momenten in te bouwen om even bewust te gaan bewegen. Dat kan al heel gemakkelijk met de volgende tips:

Let’s do this 💪:

 1. 🚶Neem vaker de trap:
  Een inkoppertje, maar hiermee scoor je wel vrij snel. Het is zo’n gewoonte om de lift of roltrap nemen. Maar door bewust te kiezen voor de trap kom je heel gemakkelijk aan meer beweging. Woon je op drie hoog? Perfect! Elke keer als je naar buiten gaat neem je de trap.

 2. 🚶Naar buiten tijdens de lunch:
  Met al dat thuiswerken is het zo verleidelijk om in de lunchpauze even dat ene huishoudelijke klusje af te maken. Denk eerst even aan jezelf, en aan je eigen lichaam. Ga in plaats van klusjes doen in huis naar buiten. Maak een wandeling, het zal je goed doen. Die klusjes komen later wel.

 3. 🚶Actief erop uit:
  Heb je plannen in het weekend met je gezin of met vrienden? Wat zijn deze plannen? Terras, bioscoop of koffie drinken bij elkaar? Probeer er eens te vinden waarbij je niet stil hoeft te zitten. Stel voor om in plaats van zo’n zittende activiteit iets actiefs te gaan doen. Wandelen in het bos bijvoorbeeld, of een stuk fietsen. Leuk voor de kids, en goed voor jou.

 4. 🚶Wandelende meetings:
  Heb je vaak meetings of overleg? Ook dit hoeft niet perse vanachter een computer. Wellicht kan je eens voorstellen om dit al wandelend te doen. Zeker als je gewoon even moet bellen met een collega. Stap de deur uit, al bellend. Twee vliegen in één klap!

 5. 🚶Zoek een maatje/buddy:
  Hou elkaar verantwoordelijk om voldoende te bewegen/sporten. Zoek iemand die je uit je comfort zone kan halen. Iemand die je aan je haren mee naar buiten trekt als je eigenlijk net lekker voor de buis zit. En ook andersom. Door elkaar verantwoordelijk te houden is het makkelijker om echt in actie te blijven.

Geschreven door: Indra
Indra St.jago

Indra St.jago

“Om vrouwen te helpen aan een vitaler, gezonder en krachtiger leven.
Samen duurzaam leefstijl te creëren en te behouden.”

 

Indra St.jago is een gepassioneerde Sport & welzijn coach die er voor de mens is! ” Mijn passie voor sport en ondernemen is op vroege leeftijd begonnen en actief vorm gegeven in 2003. De internetwereld stond nog in de kinderschoenen. Van fitnesstrainer, personal coach tot ondernemer. Diverse studies op gebied van Sport, welzijn en gedragscoaching.
Heart in motion PT is opgericht in 2015. De naam zegt veel… Hart in aktie! Hart in beweging! “

Bestel mijn E-Book

Succes = Jezelf begrijpen

 

Wil je meer tips over voeding? Check en Like dan zeker mijn Facebook pagina!

WordPress Lightbox

Pin It on Pinterest

Share This